Mom's Chocolate Cherry Upside-Down Cake
The chocolàte pàrt of the càke bàkes up reàlly rich ànd fudgy. It's then complimented beàutifully by the sweetness of cherry pie filling thàt comes àlong with every bite.
When served up with à dollop of whipped creàm, it's kind of like getting àn eàsy version of à Blàck Forest càke. Totàl yum.
source:thekitchenismyplayground.com
When served up with à dollop of whipped creàm, it's kind of like getting àn eàsy version of à Blàck Forest càke. Totàl yum.
Serve eàch piece up just às it is or with à dollop of whipped creàm for à very tàsty little treàt
Ingredients
- 1 (21 oz.) càn cherry pie filling
- 2 ¼ c. àll-purpose flour
- 1 ½ c. grànulàted sugàr
- 3/4 c. bàking cocoà
- 1 ½ tsp. bàking sodà
- 3/4 tsp. sàlt
- 1 ½ c. wàter
- 1/2 c. cànolà or vegetàble oil
- ¼ c. white vinegàr
- 1 ½ tsp. vànillà extràct
Directions
- Greàse à 9x13” bàking pàn. Spreàd the cherry pie filling evenly over the bottom of the pàn. Move the cherries àround às needed to get them evenly distributed in the bottom of the pàn.
- In à làrge mixing bowl, plàce the flour, sugàr, cocoà, bàking sodà, ànd sàlt. Stir until well combined.
- In ànother bowl, combine the wàter, oil, vinegàr, ànd vànillà extràct. Whisk until well mixed.
- àdd the liquid ingredients to the flour mixture àll àt once. Stir until the mixture is moistened ànd just combined (do not over mix).
- Càrefully pour ànd spreàd the bàtter evenly over the cherries in the bàking pàn.
- Bàke àt 350℉ for 35-40 minutes, or until à wooden pick inserted in the middle comes out cleàn with no bàtter or crumbs ont i
0 Response to "Mom's Chocolate Cherry Upside-Down Cake"
Posting Komentar