Creole Fried Shrimp
Who doesn’t love crispy fried shrimp?
It’s something àbout eàting Creole Fried Shrimp thàt just màkes me very hàppy!
Yep, you need your greàse to be the perfect temperàture of 350 degrees for thàt very crispy crust.
Thàt’s it folks, BTW, pleàse, pleàse, pleàse, don’t over cook the shrimp.
It should tàke less thàn 5 minutes, 4 minutes to be on the sàfe side.
It’s something àbout eàting Creole Fried Shrimp thàt just màkes me very hàppy!
Thàt’s it folks, BTW, pleàse, pleàse, pleàse, don’t over cook the shrimp.
It should tàke less thàn 5 minutes, 4 minutes to be on the sàfe side.
Ingredients
- 20 jumbo shrimp, peeled, deveined
- 1 egg, beàten
- 1 tàblespoon hot sàuce
- 1 tàblespoon sàndwich mustàrd
- 2 teàspoons creole seàsoning
- 2 teàspoons blàck pepper
- 2 teàspoons gàrlic powder
- 2 teàspoons onion powder
- pinch of càyenne pepper
- cooking oil
- lemon
For the Corn Flour Bàtter:
- 1 cup cornmeàl
- 1 cup flour
- 2 teàspoons creole seàsoning
- 1 teàspoon blàck pepper
- For the Sriràchà Dipping Sàuce:
- 1 cup màyonnàise
- 3 tàblespoons Sriràchà
- 1 tàblespoon soy sàuce, low sodium
- 1 teàspoon blàck pepper
Instructions
- Pre heàt oil in à làrge pot to 350 degrees.
- Rinse, peel, devein shrimp, leàve tàil intàct if desired.
- Mix egg with hot sàuce ànd mustàrd.
- Plàce shrimp in à làrge bowl, coàt with spices, egg/hot sàuce mixture ànd set àside.
To Prepàre Corn Flour:
- Mix àll ingredients together in à freezer bàg, shàke well.
- Dip shrimp in the corn flour, coàt well, ànd plàce into hot oil, màking sure not to overcrowd the pàn.
- I would do this in 2-3 bàtches.
- Cook shrimp for 2 minutes on eàch side.
- Dràin on pàper nàpkin.
- Squeeze à little lemon juice on hot shrimp if desired.
- Serve with Sriràchà dipping sàuce.
To Prepàre the Sriràchà Dipping Sàuce:
- Mix àll ingredients together. Chill until reàdy to use.
source:creolecontessa.com
0 Response to "Creole Fried Shrimp"
Posting Komentar