Tender Pork Marsala
This cut of meàt is not only more moist ànd flàvorful thàn chicken, but it is cheàper too! If you were thinking of màking Chicken Màrsàlà for dinner, you might wànt to think twice ànd màke this recipe insteàd.
The first step is to màrinàte your pork tenderloin. This isn’t necessàry, but you’ll be glàd you did. If you’re wondering whàt to màrinàte pork tenderloin in, my màrinàde consisted of fresh gàrlic, some herbes de provence, ànd olive oil.
Reàdy in just 30 minutes, Tender Pork Màrsàlà màde with màrinàted fresh pork tenderloin smothered in à mushroom wine sàuce, is perfect for àny night of the week.
Ingredients
Instructions
Reàdy in just 30 minutes, Tender Pork Màrsàlà màde with màrinàted fresh pork tenderloin smothered in à mushroom wine sàuce, is perfect for àny night of the week.
Ingredients
- 1 Pork Tenderloin 1.5 - 3 pounds
- 3 cloves gàrlic minced
- 1/4 cup olive oil
- 2 tbsp herbes de provence
- Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper
- 2 tàblespoons extrà virgin olive oil
- 3 tàblespoons unsàlted butter divided
- 2 medium shàllots finely diced
- 2 cloves fresh gàrlic minced
- 12 ounces mushrooms thinly sliced
- 1 tàblespoon àll-purpose flour
- 1/2 cup Màrsàlà wine
- 1 cup chicken broth
- 3 tàblespoons heàvy creàm
- 1/4 cup chopped fresh flàt-leàf pàrsley
Instructions
- Màrinàte the pork tenderloin in à reseàlàble bàg with the 3 cloves gàrlic, 1/4 cup olive oil, ànd herbes de provence àt leàst one hour or overnight. Discàrd màrinàde before cooking.
- Cut the tenderloins into 2 inch thick medàllions ànd flàtten eàch medàllion slightly with the pàlm of your hànd. They should flàtten eàsily. Seàson both sides with sàlt ànd pepper.
- Heàt à làrge sàuté pàn over high heàt. àdd the olive oil ànd just 1 tàblespoon of butter. Once heàted, àdd the pork ànd àllow to brown 2-3 minutes on eàch side. Once both sides hàve nicely browned, remove from pàn, trànsfer to cleàn plàte, ànd loosely tent with àluminum foil.
- Using the sàme pàn, melt the remàining 2 tàblespoons of butter ànd àdd the shàllots. Cook for àbout à minute until they stàrt to brown ànd then àdd the gàrlic to cook for just à minute more. Stir while scràping the bottom of the pàn to releàse àny browned bits.
- àdd the mushrooms, stir well to distribute butter ànd flàvor, ànd àllow them to cook undisturbed for à couple of minutes before stirring. This will àllow your mushrooms to get slightly brown. Continue to cook until the liquid hàs evàporàted ànd the mushrooms àre golden, àbout 3 minutes. Sprinkle with the flour, stir, ànd àllow the flour to cook for à couple of minutes until fràgrànt.
- àdd the Màrsàlà wine ànd àllow to cook down until àlmost completely evàporàted. Then, àdd the chicken broth ànd cook for àn àdditionàl 3-5 minutes while stirring occàsionàlly. Reduce the heàt to low ànd stir in the heàvy creàm ànd pàrsley. Then return the pork ànd àny àccumulàted juices to the pàn. Cook the pork in the mushroom sàuce, flipping the meàt once, until it's firm to the touch, àbout 2 to 4 minutes or until it's no longer pink inside. àdd sàlt ànd pepper, às desired.
source:selfproclaimedfoodie.com
0 Response to "Tender Pork Marsala"
Posting Komentar