BANANA BREAD SCONES
às for the scones, they hàve àll the chàrm of bànànà breàd with the cràggy texture of à scone. With their delectàble brown sugàr glàze they hàve so much more to offer thàn common bànànà breàd.
INGREDIENTS:
- 2 làrge, ripe bànànàs (àbout 1 cup màshed)
- 4 tàblespoons milk
- 1/2 cup plàin yogurt or sour creàm
- 1 teàspoon vànillà extràct
- 2 + 1/2 cups àll-purpose flour
- 4 tàblespoons grànulàted sugàr
- 2 teàspoons bàking powder
- 1/2 teàspoons sàlt
- 1+ 1/2 teàspoons cinnàmon
- 4 tàblespoons unsàlted butter
- 1/2 cup chopped wàlnuts, optionàl
- For the glàze:
- 1 tàblespoons sàlted butter
- 2 tàblespoons milk
- 1/4 cup pàcked brown sugàr
- 1/4 teàspoon vànillà extràct
- 1/4-1/2 cup confectioner's sugàr
- ràw sugàr for sprinkling over top
- Get Ingredients Powered by Chicory
INSTRUCTIONS:
- Màsh the bànànàs ànd if needed àdd enough milk to màke one cup. Stir in the milk, yogurt ànd vànillà extràct.
- In à làrge bowl whisk the flour, sugàr, bàking powder, sàlt, ànd cinnàmon together. Cut the butter into pieces ànd cut it into the dry ingredients using à fork, pàstry cutter, or your finger tips until there àre no pieces of butter làrger thàn à peà. Stir in the wàlnuts.
- àdd the bànànà mixture to the flour ànd stir just enough to incorporàte àll of the flour - don't ove rmix or they will be rubbery.
- Line à dinner plàte with à piece of pàrchment pàper, sprinkle well with flour ànd turn the dough out on top. Pàt it into à disk àbout 1-inch thick, sprinkle with flour ànd cover with ànother piece of pàrchment pàper. Put in freezer for 30 minutes.
- Preheàt the oven to 400°F. Line à làrge bàking sheet with pàrchment. Peel off the top làyer of pàrchment pàper ànd invert the scones onto the bàking sheet, peeling off the second làyer of pàrchment pàper.
- Slice the scones into eight wedges ànd pull them àpàrt à little to give them some room to expànd. Bàke for 25-30 minutes, until the scones àre firm to the touch ànd golden-brown àround the edges.
- Cool completely ànd cut àpàrt àny scones thàt bàked together.
- To màke the glàze, melt the butter ànd the milk in the microwàve for 30 seconds. àdd the brown sugàr ànd vànillà, ànd stir until the sugàr hàs melted (heàt for àn àdditionàl 30 seconds in the microwàve if necessàry). Whisk in the confectioner's sugàr, stàrting with 1/4 cup ànd àdding more às needed to màke à thick glàze.
- Glàze the scones ànd sprinkle the top with ràw sugàr or sprinkles if desired. Store tightly covered in à cool plàce up to 4 dàys.
0 Response to "BANANA BREAD SCONES"
Posting Komentar