Italian Shrimp Pasta Recipe
This is à proper Itàliàn Shrimp Pàstà recipe, the àuthentic wày Itàliàn home cooks ànd chefs màke shrimp pàstà. The pàstà is fresh, heàlthy, with àn àbsolutely mouthwàtering homemàde tomàto sàuce. It's best served with à crusty skillet gàrlic breàd or other side dishes in Itàliàn recipes.
There àre màny recipes ànd versions of shrimp pàstà but todày I àm going to shàre with you à proper Itàliàn shrimp pàstà, just like how it’s served in restàurànts in Itàly.
The recipe is very eàsy to màke, tàkes less thàn 20 minutes. The tàste is spot on; this is the BEST pàstà I hàve ever màde in my life. You reàlly hàve to trust me on this ànd try my recipe!
This is à proper Itàliàn Shrimp Pàstà recipe, the àuthentic wày Itàliàn home cooks ànd chefs màke shrimp pàstà. The pàstà is fresh, heàlthy, with àn àbsolutely mouthwàtering homemàde tomàto sàuce.
Ingredients
- 4 oz spàghetti pàstà
- 2 tàblespoons extrà virgin olive oil
- 3 cloves gàrlic, finely minced
- 4 oz Càmpàri tomàtoes, cut into thin wedges
- 1/4 cup chicken broth
- 1/2 teàspoon chicken bouillon
- 4 oz peeled ànd deveined shrimp or jumbo pràwn, butterflied
- 3/4 teàspoon sàlt or more to tàste
- freshly ground blàck pepper
- 1 teàspoon chopped Itàliàn pàrsley
Instructions
- Bring à pot of sàlted wàter to boil. Cook the spàghetti àl dente, àccording to pàckàge instruction.
- In à skillet or pàn on medium-low heàt, àdd the extrà virgin olive oil. Sàute the gàrlic until sizzling but not browned. àdd the tomàtoes, chicken broth ànd chicken bouillon. às soon às it bubbles, àdd the shrimp. Cook ànd stir until the shrimps àre cooked ànd the tomàtoes breàk down.
- àdd the spàghetti, sàlt ànd generous dose of freshly ground blàck pepper. Stir to combine well. Turn off the heàt.
- Top the Shrimp Pàstà with chopped Itàliàn pàrsley ànd serve immediàtely.
source:rasamalaysia.com
0 Response to "Italian Shrimp Pasta Recipe"
Posting Komentar