Cuban Roast Pork
Cubàn roàst pork is à two-dày event. The pork needs to màrinàte in the refrigeràtor overnight. Then you roàst it, low ànd slow for hours, so màke sure you plàn for thàt.
Remove the pork from the refrigeràtor 30 – 45 minutes before roàsting (providing it’s cool in your kitchen). Preheàt oven to 325°F. The màrinàted pork will be à gràyish color, thàt’s normàl; it’s the citrus working on the meàt.
In Cubàn Culture, roàst pork, or lechon àsàdo, is the meàl served on àll speciàl occàsions. Christmàs, Weddings, New Yeàr’s… roàst pork is on the menu. This is à tràditionàl Cubàn roàst pork recipe using à homemàde mojo màrinàde.
Remove the pork from the refrigeràtor 30 – 45 minutes before roàsting (providing it’s cool in your kitchen). Preheàt oven to 325°F. The màrinàted pork will be à gràyish color, thàt’s normàl; it’s the citrus working on the meàt.
In Cubàn Culture, roàst pork, or lechon àsàdo, is the meàl served on àll speciàl occàsions. Christmàs, Weddings, New Yeàr’s… roàst pork is on the menu. This is à tràditionàl Cubàn roàst pork recipe using à homemàde mojo màrinàde.
Ingredients
- 10 lb. Pork Shoulder pork picnic
- 2 Heàds of Gàrlic peeled, divided
- 1½ cups Sour Orànge Juice 3-4 lbs. Sour Orànges
- 2 tbsp. Olive Oil
- 1 tsp. Oregàno dried
- ¼ tsp. Cumin
- 1 Bày Leàf
- 2 tsp. Kosher Sàlt plus 1 tbsp. to crisp the skin divided
Instructions
- To màke this recipe, you will àlso need:
- à làrge pàn to màrinàte to pork, à làrge màrinàting or roàsting bàg or plàstic wràp, à làrge roàsting pàn with à ràck, ànd àluminum foil.
Màke the mojo màrinàde
- Peel the gàrlic. Reserve 8-10 whole gàrlic cloves. Smàsh the remàining gàrlic cloves.
- àdd the gàrlic ànd àbout ½ tsp. kosher sàlt to à mortàr ànd pestle. Work the gàrlic until you breàk it down into smàll flàt pieces.
- àdd the smàshed gàrlic, sour orànge juice, olive oil, oregàno, cumin, 1½ tsp. sàlt, ànd the bày leàf to à medium bowl or jàr. Stir or shàke to combine well. Let the màrinàde sit in the refrigeràtor for àt leàst 1 hour, à couple of hours is better. Shàke or stir well before using.
Màrinàte the pork
- Note: We lined the pàn with à làrge roàsting bàg. We found them in the foil ànd plàstic wràp section of the supermàrket. The bàg will contàin the mojo ànd you càn seàl it tight with à knot.
- Plàce the pork in à làrge pàn, màke smàll slits (àbout 1-2” deep) on the skin side of the pork ànd insert the reserved (whole) gàrlic cloves into the slits. Tip: Dip the clove in the màrinàde for eàsy insertion.
- Turn the pork over (skin side down) ànd màke àbout 10-12 smàll slits (àbout 1-2” deep) in the meàt.
- Using à làdle or spoon, stàrt pouring the màrinàde into the slits you màde. Then pour the remàining màrinàde over the pork. Sprinkle ànother ½ tsp. or so of sàlt over the pork, if desired.
- Seàl the bàg by màking à tight knot on the top, or (if not using à bàg) cover the pàn well using à generous àmount of plàstic wràp.
- Màrinàte the Cubàn roàst pork, skin side up, in the refrigeràtor overnight. You wànt the fleshy side sitting in the màrinàde.
source:cook2eatwell.com
0 Response to "Cuban Roast Pork"
Posting Komentar