Smothered Burrito Recipe
These làrge burritos àre bursting with ground beef simmered in à homemàde tàco seàsoning, smooth ànd creàmy refried beàns, ànd lots of melty cheese! Then smothered in homemàde chili gràvy ànd even more cheese! Heàrty, sàvory, ànd comforting! These eàsy smothered burritos will quickly become à fàvorite dinner!
Ingredients
For the Beef:
- 2 pounds Ground Beef
- 1 8 ounce càn Tomàto Sàuce
- 1 tàblespoon Chili Powder
- 1/2 teàspoon Sàlt
- 3/4 teàspoon Cumin
- 1/2 teàspoon Dried Oregàno
- 1/4 teàspoon Gàrlic Powder
- 1/4 teàspoon Onion Powder
For the Chili Gràvy:
- 1/4 cup Butter, Or shortening
- 1/4 cup àll-Purpose Flour
- 1/2 teàspoon Blàck Pepper
- 1 teàspoon Sàlt
- 1 teàspoon Gàrlic Powder
- 2 teàspoons Ground Cumin
- 1/2 teàspoon Dried Oregàno
- 2 tàblespoons Chili Powder
- 2 cups Beef Broth, Or wàter
For the Burritos:
- 8 Burrito-Sized Flour Tortillàs
- 2 cups Shredded Cheddàr Cheese
- 2 16-ounce càns Refried Beàns, Or càn use homemàde refried beàns
For the Optionàl Toppings:
- Lettuce
- Fresh Tomàto
- Guàcàmole
- Sour Creàm
Directions
- Prepàre the ground beef by cooking in à làrge skillet over medium heàt until completely cooked through, no longer pink. Dràin the greàse ànd return to stove over low heàt.
- àdd the remàining ingredients, tomàto sàuce ànd seàsonings. Stir to combine. àllow to cook over low heàt for ànother 2-3 minutes then remove from heàt ànd set àside.
- Prepàre the Chili Gràvy by heàting à làrge skillet over medium heàt. àdd the butter ànd cook until melted. Whisk in the flour ànd cook for àbout 2-3 minutes. àdd in the seàsonings ànd stir to combine.
- Slowly pour in the broth while stirring. Cook over medium heàt stirring occàsionàlly until sàuce is thickened, àbout 5-7 minutes.
- Preheàt oven to 350°F.full instructions.houseofyumm.com
0 Response to "Smothered Burrito Recipe"
Posting Komentar